lördag 4 augusti 2007

LHC behöver bra back

Säsongen närmar sig och en har vi bara en riktigt första klassig back på plats när säsongen börjar. Vi kommer även bara ha 5 stycken "riktiga" senior backar tills det att Majevsky kommer på sitt artistkontrakt en bit in på säsongen. De backar som finns att tilgå just nu i truppen är:

Daniel Fernholm - Riktigt högklassig back som nu har bytt Djurgården mot Linköping. Han är först och främst en väldigt defensiv back som är tung att möta. Förra året visade han dock lite offensiva kvalitér vilket är det vi just nu behöver en back med. Hoppas du gör många mål nu Fernholm det lär behövas.

Calle Gunnarsson - Ytterliggare en defensivt stark back som håller bra klass men inte riktig "toppklass". Spelare med vilja som Linköping behöver.

Andreas Pihl - En duktig tung allroundback som kommer tillbaka till Linköping efter ett bra år i Österike. Under tiden i Österike blev det både serieguld och hans bästa poängsäsong på länge. Go Pihl!

Jonas Junland - Gjorde ett riktigt bra Junior VM förra säsongen och blev därefter tillbaka plockad efter att tidigare blivit utlånad till Oskarshamn. Han är ytterliggare en stor och tung back men har framtiden framför sig.

Johan Fransson - En ganska svag defensiv back men duktig offensivt. Han fick inte så mycket speltid förra året, men med de backproblem vi har just nu kommer det bli mycket spel för Fransson.

DESSA ÄR DE "RIKTIGA" SENIORBACKARNA VI HAR NU FÖLJER NÅGRA TILL BACKAR SOM INGÅR I TRUPPEN.

Burke Henry - Här på try-out kontrakt. Ingen vet riktigt vem det är men han har ej vart något och ropa hej över de senaste säsongerna. Ytterliggare tung back vad ska vi med honom till.

Viktor Ekbom - Hämtad från Skövde är Ekbom. Han är bara 19år gammal men är duktig offensiv back som ofta jämförs med Anton Strålman. Inget för A-laget än då.

Vi behöver alltså införskaffa oss en spelare riktig klass som kan stå upp och axla lite av det Mange hade. Vi behöver en förstaback brevid Fernholm som har offensiva kvalitér vi kan använda i power play. Värva lite bra backar nu så vi har någon chans i toppen i år igen!

Inga kommentarer: